Vuur is de basis voor je barbecue. Voordat je dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet je eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben.  Je ideale vuur begint bij het aansteken van je briketten/houtskool. In dit blog geven we je graag een aantal handige tips!

Goede materialen

Om te beginnen moet je materiaal op orde zijn. Daarbij is de kwaliteit van je briketten/houtskool zeer belangrijk. Heb je verkeerde houtskool, dan zal die vaak ook moeilijker branden. Kijk eens naar onze combi-deals en probeer onze grote blokken houtskool uit.

Iedereen kent wel iemand in de familie die zich ieder jaar ontpopt tot ‘bbq expert’. Deze persoon heeft in de loop van de jaren verschillende technieken ontwikkelt om de barbecue aan te steken.

1. De ‘wapper methode’ persoon

De verstandige barbecuer legt er een paar aanmaakblokjes bij de briketten en gaat de strijd aan met de elementen. Na veel wapperen, blazen, vloeken, tieren…. komt er eindelijk leven in de BBQ. Ondertussen is de sfeer bij de familie en vrienden ver te zoeken door het ritueel. Vaak heeft iedereen ondertussen al het stokbrood opgegeten en hebben ze eigenlijk niet meer zoveel trek en zin in de barbecue.

2. De ‘snelle fik methode’ persoon

Dan voor gevaar van eigen leven heb je ook de barbecuer die een liter spiritus over de briketten gooit. Maar dit kan ook met de gasbranders of chemische aanmaakblokjes. Even een lucifer aansteken, afstaand bewaren en met een soepele beweging de lucifer in de barbecue gooien. En viola de briketten branden. En hopelijk ook alleen de briketten.

Binnen 2 minuten staat alles te branden. De buren hebben direct alle ramen hebben gesloten wegens rookoverlast en de tuin staat blauw. Even 15 minuten geduld en je kunt gaan eten. Wel raar dat alle worstjes naar benzine smaken…

Hoe moet steek je een BBQ goed aan?

Nu mocht je deze manieren van de barbecue aansteken overleeft hebben zal het met de producten die je wilt gaan grillen een stuk minder goed aflopen. Van buiten een mooi egale zwarte laag en van binnen nog niet gaar. Maar hoe moet het dan?

Plaats enkele ECHT® aanmaak Houtkrullen onderin de barbecue. Leg daarop wat briketten in een piramidevorm. Steek het aanmaakproduct bij voorkeur aan met een lange aansteker of lucifer.

Na ongeveer 15 minuten zijn de briketten klaar voor gebruik. Zodra ze bedekt zijn met een laag as, briketten wat uitspreiden en de etenswaren op het rooster leggen. Voor nog sneller aansteken, raden wij een brikettenstarter aan.

Confidental Infomation