Vuur is de basis voor je barbecue. Voordat je dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet je eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben.  Je ideale vuur begint bij het aansteken van je briketten/houtskool. Natuurlijk is de kwaliteit van je briketten/houtskool ook zeer belangrijk.

Nu heeft de man in de loop van de jaren verschillende technieken ontwikkelt om de barbecue aan te steken.

De verstandige barbecuer legt er een paar aanmaakblokjes bij de briketten en gaat de strijd aan met de elementen. Wapperen, blazen, vloeken, tieren en komt dus niet ten goede van je barbecueplezier . Vaak heeft je gezin of vrienden ondertussen al het stokbrood opgegeten en hebben ze eigenlijk niet meer zoveel trek en zin in de barbecue.

Dan voor gevaar van eigen leven heb je ook de barbecuer die er een liter spiritus over de briketten gooit, een lucifer aansteekt, afstaand bewaart en met een soepele beweging de lucifer in de barbecue gooit. En viola de briketten branden. En hopelijk ook alleen de briketten.
Nu mocht je deze manier van de barbecue aansteken overleeft hebben zal het met de producten die je wilt gaan grillen een stuk minder goed aflopen. Van buiten een mooi egale zwarte laag en van binnen nog niet gaar. Maar hoe moet het dan??

Plaats enkele ECHT® aanmaak houtkrullen of aanmaakblokjes onderin de barbecue. Leg daarop wat briketten in een piramidevorm. Steek het aanmaakproduct bij voorkeur aan met een lange aansteker of lucifer. Na ongeveer 15 minuten zijn de briketten klaar voor gebruik. Zodra ze bedekt zijn met een laag as, briketten wat uitspreiden en de etenswaren op het rooster leggen. Voor nog sneller aansteken, raden wij een brikettenstarter aan.

Confidental Infomation