Duurzame bbq tips
en recepten

BBQ EN RECEPTEN

Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten

Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten

Kokosnoten komen vooral voor in grote getale in Azie en alles eraan wordt gebruikt. Of het nou in de voedingsmiddelen industrie, agri of pharma industrie is, ze weten er raad mee. De schil blijft over en dan gaan wij ermee aan de slag. Het verkolen van kokosschillen...

Lees meer
Houtskool of briketten kopen?

Houtskool of briketten kopen?

Wist je dat Nederland van oudsher een brikettenland is? Dat was nog de tijd dat we alleen maar hamburgers en speklappen veel te lang op de bbq lieten liggen met een zwart stukje vlees als resultaat. Waarom gebruikten we eigenlijk toen vooral briketten? Simpel: het was...

Lees meer
Vega BBQ

Vega BBQ

Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...

Lees meer
Echte spareribs

Echte spareribs

Door BBQ Helden INGREDIËNTEN ca 1.000 gram lende spareribs 2 uien 3 teentjes knoflook 125 ml ketchup 2 el azijn 2 el citroen sap 1 el mosterd 2 el bruine suiker 1 tl zout 1/2 tl zwarte peper BEREIDEN Zet alvast de oven op 200 graden Neem een grote pan met kokend...

Lees meer
Pittige kipsate

Pittige kipsate

INGREDIËNTEN Kippendijen (ongeveer 1 kg) Knoflook (twee tenen) Rode peper (1 stuk) óf Sambal (3 tl) Ketjap Manis Honing (2 el) Gesnipperde ui (1 stuk) Peper Zout Olie Satéstokjes BEREIDEN Snipper de ui en snijd (of pers) de knoflook fijn. Meng, op de kip na, alle...

Lees meer
Warmtezones in je barbecue

Warmtezones in je barbecue

DIRECT GRILLEN Je verspreidt alle briketten over de bodem van de barbecue en je gaat boven de briketten grillen. Belangrijk is dat je begint met grillen als de briketten mooi egaal grijs zijn. Begin niet te snel, want dan zal het allemaal verbranden. Direct grillen is...

Lees meer
Coquilles met gepofte prei

Coquilles met gepofte prei

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN 2 coquilles Saint Jacques, in de schelp 2 EL fijngesneden paprika 1 mespuntje vadouvan kruiden ½ prei ½ citroen scheutje olijfolie snufje zout BEREIDEN Maak de coquilles los van de schelp en maak de...

Lees meer
Gepofte bietensalade

Gepofte bietensalade

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN 6 bieten 6 radijsjes 1 bosje platte peterselie 2 EL balsamicoazijn 60 gram feta olijfolie fleur de sel BEREIDEN Leg 6 bieten rechtstreeks in de roodgloeiende kolen. Gebruik verschillende kleuren bieten....

Lees meer
Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Door Jamie Oliver van Jamie Magazine INGREDIËNTEN 4 personen 4 maiskolven in hun blad 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur 1 tl chipotlepasta 20 g belegen cheddar, fijn geraspt, voor erbij 1 limoen, in partjes, voor erbij BEREIDEN Week de maiskolven minstens...

Lees meer
Aansteken van de barbecue

Aansteken van de barbecue

Vuur is de basis voor je barbecue. Voordat je dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet je eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben.  Je ideale vuur begint bij het aansteken van je briketten/houtskool. Natuurlijk is de kwaliteit van je...

Lees meer
De 12 beste BBQ Tips en Tricks op een rij

De 12 beste BBQ Tips en Tricks op een rij

Op een zwoele zomeravond barbecueën op het strand.  Als er iets is wat mannen graag doen in de zomer dan is het wel vlees verbranden. Zeg nu zelf, wat is er mannelijker dan een groot stuk vlees op het vuur te gooien en dat even later aan stukken te scheuren met je...

Lees meer

Caveman-style Ribeye met BBQ-saus

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN Ribeye steaks 3½ cm dik 3 grote uien 2 EL witte wijnazijn 2 EL olijfolie zout BEREIDEN De BBQ-saus: Leg de uien in de gloeiende kooltjes. Gaar ze in 20 á 25 minuten, regelmatig draaien. Verwijder de...

Lees meer
Houtskoolmayonaise

Houtskoolmayonaise

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN 180 ml zonnebloemolie 3 stukjes houtskool 45 gram eiwit 40 gram yoghurt 25 gram limoensap snufje zout BEREIDEN Doe 3 gloeiende stukjes ECHT houtskool in een bakje zonnebloemolie. Wees voorzichtig. Laat...

Lees meer

ECHT® NIEUWS

Inspirerend FSC® Event 2017

Inspirerend FSC® Event 2017

ECHT® is gemaakt van 100% natuurlijk hout uit FSC® gecertificeerde bossen. Wij waren daarom aanwezig tijdens het jaarlijkse Event van FSC® Nederland in Castellum bij Utrecht. Dit was zeer inspirerend! Conclusie: Hout is onmisbaar bij duurzame toekomst Dat vinden wij...

Lees meer
Consument kiest pas voor duurzaam als hij snapt wat duurzaam

Consument kiest pas voor duurzaam als hij snapt wat duurzaam

Persbericht - 27 januari 2017 Op dit moment overweegt meer dan de helft van de Nederlanders bij de aankoop van producten of diensten een duurzaam alternatief – zelfs als dit meer kost. Tegelijkertijd weten steeds minder mensen waar ‘duurzaam’ feitelijk voor staat. Die...

Lees meer
ECHT Houtskool nu ook verkrijgbaar bij Bidfood

ECHT Houtskool nu ook verkrijgbaar bij Bidfood

De mannen van ECHT® doen hard hun best om de ECHT® producten zoveel mogelijk in Nederland 'aan de man te krijgen'. ECHT Natuurlijk verantwoord En met succes want nu heeft ook Bidfood ECHT® Houtskool toegevoegd aan het Natuurlijk Verantwoord assortiment. Zie ECHT® in...

Lees meer
Kolen of Briketten?

Kolen of Briketten?

Ja, ja, de zomer zit er op. Maar ook met dit herfstweer kun je lekker barbecueën. Evert van ECHT® was te gast bij het RTL programma 'Ik BBQ voor jou'. Deze aflevering was te zien op zondag 16 oktober. Kijk gauw terug >> Evert, hoe wordt houtskool eigenlijk...

Lees meer
ECHT verpakking wint Zilveren Pentawards #trots

ECHT verpakking wint Zilveren Pentawards #trots

Onze verpakking is met écht goede zorg ontworpen door Brandnew. Brandnew heeft ons enorm geholpen om onze boodschap in barbecue land over de bühne te krijgen. En dat werpt zijn vruchten af! De ECHT® verpakking heeft de Zilveren Pentawards 2016, dé prestigieuze design...

Lees meer
FSC FRIDAY

FSC FRIDAY

De mannen van ECHT® willen alleen de allerbeste houtskool maken van het beste hout, dat duurzaam geproduceerd én FSC gecertificeerd is. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Vandaag is het FSC Friday en laten we je weten waarom het zinvol is om voor FSC hout...

Lees meer
ECHT® winactie

ECHT® winactie

Waar neem jij ECHT® houtskool mee naar toe deze zomer? Wil jij kans maken op een volledig verzorgde BBQ voor 10 personen of vele andere mooie prijzen? Plaats je foto op de Echtgoed.nl Facebookpagina met de gaafste plek waar jij met ECHT® de BBQ aansteekt deze zomer en...

Lees meer
Vega BBQ

Vega BBQ

Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...

Lees meer
Win een ECHTe BBQ voor Vaderdag

Win een ECHTe BBQ voor Vaderdag

[av_one_full first min_height='' vertical_alignment='' space='' custom_margin='' margin='0px' padding='0px' border='' border_color='' radius='0px' background_color='' src='' background_position='top left' background_repeat='no-repeat' animation=''] [av_image...

Lees meer
ECHT houtskool durft en doet ‘t:

ECHT houtskool durft en doet ‘t:

een goed product lanceren in een niet duurzame en niet transparante markt Persbericht 18-05-2016 ECHT®: traceerbaar FSC hout, vrij van toevoegingen en duurzaam geproduceerd. Bijna niemand weet dat de houtskool en briketten waarop we ons vlees, vis of groente grillen,...

Lees meer
ECHT® goed on the road

ECHT® goed on the road

Het was een mooi evenement bij Tuincentrum Coppelmans te Valkenswaard. Dit weekend stond het ECHT® team sterk met BBQ kok Rienk Hilgenkamp. Veel enthousiaste mensen over zowel de producten van ECHT® als de heerlijke happen! Coppelmans biedt producten van uitstekende...

Lees meer
Beste voorbereiding BBQ

Beste voorbereiding BBQ

Een goede basis is het halve werk! Heb jij alles voor een lekkere barbecue in huis? Ook de échte houtskool? Wij hebben de ultieme tips voor – tijdens en na een lekkere barbecue. Voorbereiding: Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen. Zorg ervoor dat de...

Lees meer

Oergrillen: Caveman Style

Maak je barbecue klaar om direct te grillen. Je kunt ook een gat graven in je tuin (overleg dit wel even) en daarin een bedje van de kolen in maken. Met Caveman style grillen bedoelen we écht direct op de kolen bbq'en. Zorg ervoor dat de kolen goed gloeien, en er dus...

Lees meer
BBQ trends 2016

BBQ trends 2016

Roken Het roken van je BBQ gerechten is de meest authentieke vorm van bereiden. Het principe van roken op een barbecue is eigenlijk heel simpel. Zorg voor een lage temperatuur op de barbecue, bij voorkeur ergens rond de 100°C en verbrand tegelijkertijd wat stukken...

Lees meer
Confidental Infomation