Duurzame bbq tips
en recepten

BBQ EN RECEPTEN

10x inspiratie voor het kerstdiner vanaf de BBQ

10x inspiratie voor het kerstdiner vanaf de BBQ

Barbecueën alleen voor de zomer? Zeker niet! Geniet eens van een herfstbarbecue, een winterbarbecue of, beter nog, een kerst BBQ! Is het dit jaar jouw beurt om het kerstdiner te verzorgen? Dan is het een mooi moment om je barbecue erbij te pakken en te zorgen voor een...

Lees meer
Het verschil tussen grillen, BBQ’en en roken

Het verschil tussen grillen, BBQ’en en roken

Buiten koken is een feestje, altijd! Je kunt natuurlijk op verschillende manieren buiten koken. Misschien komt de barbecue als eerst bij jou op, maar eigenlijk kun je met een enkel toestel barbecueën, roken én grillen. Hier heb je niet drie verschillende...

Lees meer
Volop mogelijkheden met gietijzeren Skillet pan op BBQ

Volop mogelijkheden met gietijzeren Skillet pan op BBQ

Een gietijzeren Skillet pan op de barbecue geeft je eindeloos veel nieuwe mogelijkheden om eens uit te proberen. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor barbecue je hebt. In alle gevallen kan het een uitdaging zijn om een constante hogere hitte te realiseren en vast te...

Lees meer
Marinades: Alles wat je moet weten!

Marinades: Alles wat je moet weten!

Marinades hoeven je niet heel veel tijd te kosten, maar leveren je wel heel veel voordelen op. Er wordt wel eens gedacht dat smaak het enige voordeel is. We kunnen wel zeggen dat dit voor velen de belangrijkste reden is om te marineren, maar het is zeker niet het...

Lees meer
Pizza maken op de BBQ; zo doe je dat!

Pizza maken op de BBQ; zo doe je dat!

Een pizza maken op de BBQ is zeker mogelijk, maar dan is het wel belangrijk om goed te weten hoe je dat moet doen. Voor je het weet is de bodem van je pizza compleet zwart en rijp voor de prullenbak. Zonde! Wij geven je graag inzicht in de beste manieren om een pizza...

Lees meer
Houtskool opnieuw gebruiken; kan dat?

Houtskool opnieuw gebruiken; kan dat?

Houtskool opnieuw gebruiken bij een volgende barbecuesessie: is dat mogelijk? Deze vraag krijgen we vaker gesteld. De vraag is ook logisch, want je kunt mooi besparen als je houtskool meerdere keren kunt gebruiken. Je gaat dus zuiniger met je houtskool om als je het...

Lees meer
11 Leuke cadeau ideeën voor een BBQ liefhebber

11 Leuke cadeau ideeën voor een BBQ liefhebber

Een BBQ liefhebber kun je altijd blij maken met leuke producten en accessoires voor de BBQ. Hiervoor ben je bij ECHT aan het juiste adres. Wij hebben een mooi assortiment in onze webshop voor alle BBQ liefhebbers! Met natuurlijk de leukste cadeau-ideeën. Wij geven je...

Lees meer
Temperatuur regelen in een kamado

Temperatuur regelen in een kamado

Wat is het belangrijkste voordeel van een kamado ten opzichte van een reguliere barbecue? Juist, het voordeel van zelf de temperatuur regelen, wat tot op de 5 graden makkelijk kan worden geregeld. Dit is natuurlijk ideaal als je zeker wilt zijn dat je gerechten worden...

Lees meer
BBQ Seizoen gaat beginnen; maak je BBQ klaar!

BBQ Seizoen gaat beginnen; maak je BBQ klaar!

Hier en daar hebben we de eerste pluimpjes rook alweer op zien stijgen uit de tuinen. De zon begint te schijnen, dus het is weer tijd voor het BBQ seizoen! De eerste zonnestralen worden al sterker en dat betekent toch echt dat de echte BBQ liefhebbers zich ondertussen...

Lees meer
Wat is rookhout en hoe gebruik je het?

Wat is rookhout en hoe gebruik je het?

Rookhout is er in diverse varianten en smaken verkrijgbaar en tilt je gerecht naar een hoger niveau. In de wereld van barbecueën draait het natuurlijk allemaal om de smaak. We willen genieten van de pure, échte barbecuesmaak. Deze smaak wordt versterkt door gebruik te...

Lees meer
Haarscheurtjes in je kamado; zo los je dit op!

Haarscheurtjes in je kamado; zo los je dit op!

Zie je ineens kleine witte haarscheurtjes in je kamado verschijnen? Dan is het eerste dat je moet weten dat dit heel normaal is. Er is dan ook zeker geen nood aan de man. Wanneer je een kamado hebt, dan zie je eigenlijk altijd haarscheurtjes. Het heeft dan ook niets...

Lees meer
Review van Jan; Verander niets aan deze top houtskool!

Review van Jan; Verander niets aan deze top houtskool!

Regelmatig ontvangen we leuke foto's en reviews van ECHT® gebruikers. Afgelopen week ontvingen we een mooie review van Jan uit België. Hij ging voor de eerste keer aan de slag met onze Expert Houtskool en was aangenaam verrast. Jan's ervaring met ECHT Na enkele...

Lees meer
Schoonmaken van je BBQ / kamado: 6 tips

Schoonmaken van je BBQ / kamado: 6 tips

Het schoonmaken van je BBQ of kamado is natuurlijk belangrijk. Het gaat wel om eten dat erop bereid wordt, en dan wil je zeker zijn dat alles schoon, gezond en veilig is. Daarom is het van belang om de barbecue regelmatig schoon te maken. Wij raden je aan om de...

Lees meer
Tapasmenu maken met de BBQ

Tapasmenu maken met de BBQ

Een tapasmenu maken met de BBQ is eigenlijk heel eenvoudig en lekker om met vrienden te eten. We spreken van tapas wanneer we het hebben over kleine hapjes afkomstig uit de Spaanse keuken. Het voordeel is wel dat er hier honderden van zijn, dus je kunt er eigenlijk...

Lees meer
Inspiratie voor een gezellige herfstbarbecue

Inspiratie voor een gezellige herfstbarbecue

We mogen nu wel stellen dat de zomer echt voorbij is. Heb je lekker kunnen genieten van gezellige barbecuefeestjes en de meest lekkere gerechten uit je eigen buitenkeuken? Natuurlijk! Maar waarom zou je daar dan nu mee stoppen? Het is begrijpelijk dat je niet in de...

Lees meer
Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten

Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten

Kokosnoten komen vooral voor in grote getale in Azie en alles eraan wordt gebruikt. Of het nou in de voedingsmiddelen industrie, agri of pharma industrie is, ze weten er raad mee. De schil blijft over en dan gaan wij ermee aan de slag. Het verkolen van kokosschillen...

Lees meer
Houtskool of briketten kopen?

Houtskool of briketten kopen?

Wist je dat Nederland van oudsher een brikettenland is? Dat was nog de tijd dat we alleen maar hamburgers en speklappen veel te lang op de bbq lieten liggen met een zwart stukje vlees als resultaat. Waarom gebruikten we eigenlijk toen vooral briketten? Simpel: het was...

Lees meer
Echte malse spareribs van de BBQ

Echte malse spareribs van de BBQ

Wie kun je niet wakker maken voor een malse sparerib van de BBQ?! Zo eentje waar je al de hele dag mee bezig bent en waarbij het vlees letterlijk van het bot valt. Dat is op en top genieten! Het bereiden van een goede sparerib vraagt wel wat tijd en aandacht. Is er...

Lees meer
Caveman-style Ribeye met BBQ-saus

Caveman-style Ribeye met BBQ-saus

Ken je de Caveman-style van vlees bereiden? Dit is een methode om vlees te bereiden direct op de houtskool. De houtskool ligt daarbij in een kuiltje in de grond, maar het kan ook direct in de bbq. Het resultaat is een ongelooflijke, aangebraden korst op deze steaks....

Lees meer
Vega BBQ

Vega BBQ

Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...

Lees meer
Pittige kipsaté

Pittige kipsaté

Een lekker malse kipsaté gaat er bij iedereen wel in. Het is een favoriet onder veel BBQ liefhebbers. De kunst van een goede kipsate is om hem niet te lang laten liggen op de BBQ. Maak zelf een lekkere saté en het is genieten! Ingrediënten Kippendijen (ongeveer 1 kg)...

Lees meer
Warmtezones in je barbecue

Warmtezones in je barbecue

DIRECT GRILLEN Je verspreidt alle briketten over de bodem van de barbecue en je gaat boven de briketten grillen. Belangrijk is dat je begint met grillen als de briketten mooi egaal grijs zijn. Begin niet te snel, want dan zal het allemaal verbranden. Direct grillen is...

Lees meer
Coquilles met gepofte prei

Coquilles met gepofte prei

Dit recept met Coquilles Saint-Jacques is simpel om te maken op iedere BBQ. Je moet er wel bijblijven, want binnen enkele minuten zijn de coquilles gaar. Recept is gemaakt door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist. INGREDIËNTEN 2 coquilles Saint Jacques, in...

Lees meer
Gepofte bietensalade

Gepofte bietensalade

Bieten passen in veel salades en geven kleur. Met dit recept van gepofte bieten krijg je een smaakexplosie. Door de bieten te poffen direct op de kolen ontstaat een heerlijke smaak. Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist Benodigdheden 6 bieten 6 radijsjes...

Lees meer
Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Bij een BBQ mogen de groentes niet ontbreken. Een favoriet van velen is een gegrilde maiskolf. Voeg daar wat chipotleboter bij en het is heerlijk om af te kluiven! Ingrediënten 4 maiskolven in hun blad 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur 1 tl chipotlepasta...

Lees meer
Aansteken van de barbecue; zo doe je dit veilig en snel!

Aansteken van de barbecue; zo doe je dit veilig en snel!

Vuur is de basis voor je barbecue. Voordat je dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet je eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben.  Je ideale vuur begint bij het aansteken van je briketten/houtskool. In dit blog geven we je graag een aantal...

Lees meer
De 12 beste BBQ Tips en Tricks op een rij

De 12 beste BBQ Tips en Tricks op een rij

Op een zwoele zomeravond barbecueën op het strand.  Als er iets is wat mannen graag doen in de zomer dan is het wel vlees verbranden. Zeg nu zelf, wat is er mannelijker dan een groot stuk vlees op het vuur te gooien en dat even later aan stukken te scheuren met je...

Lees meer
Houtskoolmayonaise

Houtskoolmayonaise

Houtskool en mayonaise... is dat wel een lekkere combinatie? Zeker iets om een keer te proberen! Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN 180 ml zonnebloemolie 3 stukjes houtskool 45 gram eiwit 40 gram yoghurt 25 gram limoensap snufje zout Aan...

Lees meer

ECHT® NIEUWS

ECHT® aanwezig bij ‘The Heat is On’

ECHT® aanwezig bij ‘The Heat is On’

Afgelopen zaterdag waren we aanwezig bij het BBQ event 'The Heat is On 🔥' bij Westrienen in Est. Een geweldig BBQ festijn met demo’s, proeverijen, mini workshops, 2 fantastische Battles en heel veel gezelligheid. Het was een geslaagde dag met veel enthousiaste...

Lees meer
Inspirerend FSC® Event 2017

Inspirerend FSC® Event 2017

ECHT® is gemaakt van 100% natuurlijk hout uit FSC® gecertificeerde bossen. Wij waren daarom aanwezig tijdens het jaarlijkse Event van FSC® Nederland in Castellum bij Utrecht. Dit was zeer inspirerend! Conclusie: Hout is onmisbaar bij duurzame toekomst Dat vinden wij...

Lees meer
Consument kiest pas voor duurzaam als hij snapt wat duurzaam

Consument kiest pas voor duurzaam als hij snapt wat duurzaam

Persbericht - 27 januari 2017 Op dit moment overweegt meer dan de helft van de Nederlanders bij de aankoop van producten of diensten een duurzaam alternatief – zelfs als dit meer kost. Tegelijkertijd weten steeds minder mensen waar ‘duurzaam’ feitelijk voor staat. Die...

Lees meer
ECHT Houtskool nu ook verkrijgbaar bij Bidfood

ECHT Houtskool nu ook verkrijgbaar bij Bidfood

De mannen van ECHT® doen hard hun best om de ECHT® producten zoveel mogelijk in Nederland 'aan de man te krijgen'. ECHT Natuurlijk verantwoord En met succes want nu heeft ook Bidfood ECHT® Houtskool toegevoegd aan het Natuurlijk Verantwoord assortiment. Zie ECHT® in...

Lees meer
Kolen of Briketten?

Kolen of Briketten?

Ja, ja, de zomer zit er op. Maar ook met dit herfstweer kun je lekker barbecueën. Evert van ECHT® was te gast bij het RTL programma 'Ik BBQ voor jou'. Deze aflevering was te zien op zondag 16 oktober. Kijk gauw terug >> Evert, hoe wordt houtskool eigenlijk...

Lees meer
ECHT verpakking wint Zilveren Pentawards #trots

ECHT verpakking wint Zilveren Pentawards #trots

Onze verpakking is met écht goede zorg ontworpen door Brandnew. Brandnew heeft ons enorm geholpen om onze boodschap in barbecue land over de bühne te krijgen. En dat werpt zijn vruchten af! De ECHT® verpakking heeft de Zilveren Pentawards 2016, dé prestigieuze design...

Lees meer
FSC FRIDAY

FSC FRIDAY

De mannen van ECHT® willen alleen de allerbeste houtskool maken van het beste hout, dat duurzaam geproduceerd én FSC gecertificeerd is. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Vandaag is het FSC Friday en laten we je weten waarom het zinvol is om voor FSC hout...

Lees meer
ECHT® winactie

ECHT® winactie

Waar neem jij ECHT® houtskool mee naar toe deze zomer? Wil jij kans maken op een volledig verzorgde BBQ voor 10 personen of vele andere mooie prijzen? Plaats je foto op de Echtgoed.nl Facebookpagina met de gaafste plek waar jij met ECHT® de BBQ aansteekt deze zomer en...

Lees meer
Vega BBQ

Vega BBQ

Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...

Lees meer
Win een ECHTe BBQ voor Vaderdag

Win een ECHTe BBQ voor Vaderdag

[av_one_full first min_height='' vertical_alignment='' space='' custom_margin='' margin='0px' padding='0px' border='' border_color='' radius='0px' background_color='' src='' background_position='top left' background_repeat='no-repeat' animation=''] [av_image...

Lees meer
ECHT houtskool durft en doet ‘t:

ECHT houtskool durft en doet ‘t:

een goed product lanceren in een niet duurzame en niet transparante markt Persbericht 18-05-2016 ECHT®: traceerbaar FSC hout, vrij van toevoegingen en duurzaam geproduceerd. Bijna niemand weet dat de houtskool en briketten waarop we ons vlees, vis of groente grillen,...

Lees meer
ECHT® goed on the road

ECHT® goed on the road

Het was een mooi evenement bij Tuincentrum Coppelmans te Valkenswaard. Dit weekend stond het ECHT® team sterk met BBQ kok Rienk Hilgenkamp. Veel enthousiaste mensen over zowel de producten van ECHT® als de heerlijke happen! Coppelmans biedt producten van uitstekende...

Lees meer
Beste voorbereiding BBQ

Beste voorbereiding BBQ

Een goede basis is het halve werk! Heb jij alles voor een lekkere barbecue in huis? Ook de échte houtskool? Wij hebben de ultieme tips voor – tijdens en na een lekkere barbecue. Voorbereiding: Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen. Zorg ervoor dat de...

Lees meer

Oergrillen: Caveman Style

Maak je barbecue klaar om direct te grillen. Je kunt ook een gat graven in je tuin (overleg dit wel even) en daarin een bedje van de kolen in maken. Met Caveman style grillen bedoelen we écht direct op de kolen bbq'en. Zorg ervoor dat de kolen goed gloeien, en er dus...

Lees meer
BBQ trends 2016

BBQ trends 2016

Roken Het roken van je BBQ gerechten is de meest authentieke vorm van bereiden. Het principe van roken op een barbecue is eigenlijk heel simpel. Zorg voor een lage temperatuur op de barbecue, bij voorkeur ergens rond de 100°C en verbrand tegelijkertijd wat stukken...

Lees meer
Confidental Infomation