Een goede basis is het halve werk! Heb jij alles voor een lekkere barbecue in huis? Ook de échte houtskool? Wij hebben de ultieme tips voor – tijdens en na een lekkere barbecue.

Voorbereiding:

  1. Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat je jouw gerecht op het grillrooster legt.
  3. Als je het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
  4. Plaats de barbecue altijd buiten op een vlakke ondergrond.
  5. Op het laatste moment naar de winkel voor houtskool? Bedenk dat goedkope houtskool afvalhout met verfresten is.

Tijdens de BBQ:

  1. Bereid vlees dat snel klaar is, zoals biefstuk, ribeye, entrecote en een varkensoester als eerste.
  2. Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.
  3. Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  4. Verwijder verbrande stukjes van de gerechten voor het opdienen.
  5. Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.

Na de BBQ:

  1. Let op: de as kan nog 24 uur lang nasmeulen.
  2. Maak het barbecuerooster schoon met soda.
  3. Schoonmaken van het rooster gaat ook heel makkelijk met een prop aluminiumfolie.
  4. Of gewoon het rooster in gras leggen en je kunt de volgende dag het vuil er met een keukenrol afhalen.
  5. Wrijf na het grote schoonmaakwerk je rooster in met olie. Zo voorkom je roest.
Confidental Infomation