Caveman-style Ribeye met BBQ-saus

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist

INGREDIËNTEN

  • Ribeye steaks
  • 3½ cm dik 3 grote uien
  • 2 EL witte wijnazijn
  • 2 EL olijfolie zout

BEREIDEN

De BBQ-saus:

  • Leg de uien in de gloeiende kooltjes. Gaar ze in 20 á 25 minuten, regelmatig draaien.
  • Verwijder de zwartgeblakerde schil van de uien en doe ze in een foodprocessor.
  • Voeg de azijn, olijfolie en een snufje zout toe en mix tot een gladde saus.

De Ribeye:

  1. Leg de steaks rechtstreeks op de roodgloeiende ECHT® houtskool.
  2. Keer ze na ongeveer 5 minuten om. Let op: leg ze wederom op een gedeelte met roodgloeiende kooltjes!
  3. Gaar ze nogmaals 3 á 4 minuten, haal ze uit de kolen en laat het vlees 5 minuten rusten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *