Ken je de Caveman-style van vlees bereiden? Dit is een methode om vlees te bereiden direct op de houtskool. De houtskool ligt daarbij in een kuiltje in de grond, maar het kan ook direct in de bbq. Het resultaat is een ongelooflijke, aangebraden korst op deze steaks. Deze methode is een aanrader!

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist

Ingrediënten

Voor het maken van deze Caveman-style Ribeye met BBQ-saus heb je nodig:

  • Ribeye steaks
  • 3½ cm dik 3 grote uien
  • 2 EL witte wijnazijn
  • 2 EL olijfolie zout

Bereiden van de ribeye

De BBQ-saus:

  • Leg de uien in de gloeiende kooltjes. Gaar ze in 20 á 25 minuten, regelmatig draaien.
  • Verwijder de zwartgeblakerde schil van de uien en doe ze in een foodprocessor.
  • Voeg de azijn, olijfolie en een snufje zout toe en mix tot een gladde saus.

De Ribeye:

  1. Leg de steaks rechtstreeks op de roodgloeiende ECHT® houtskool.
  2. Keer ze na ongeveer 5 minuten om. Let op: leg ze wederom op een gedeelte met roodgloeiende kooltjes!
  3. Gaar ze nogmaals 3 á 4 minuten, haal ze uit de kolen en laat het vlees 5 minuten rusten.

Geniet van je gerecht!

Confidental Infomation