Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist
INGREDIËNTEN
- 2 coquilles Saint Jacques, in de schelp
- 2 EL fijngesneden paprika
- 1 mespuntje vadouvan kruiden
- ½ prei
- ½ citroen scheutje
- olijfolie
- snufje zout
BEREIDEN
- Maak de coquilles los van de schelp en maak de schelp schoon.
- Snij de prei in stukken van ongeveer 10 cm en leg ze rechtstreeks in de gloeiende ECHT® briketten.
- Draai de prei na 3 á 4 minuten om en gaar nogmaals 3 á 4 minuten. Haal de prei daarna uit de briketten en snij ze in stukjes.
- Leg de schelpen rechtstreeks in de ECHT® briketten en druppel voorzichtig een heel klein beetje olijfolie in de schelp.
- Leg de coquilles in de schelp en voeg de paprika toe.
- Bestrooi de coquilles met een snufje zout en vadouvan kruiden.
- Draai na 1½ minuut de coquilles een keer om en gaar nog eens 1½ á 2 minuutjes.
- Haal de coquilles uit de hete schelpen en leg ze op een bord (of koude schelp). Leg er wat stukjes gepofte prei bij en besprenkel met wat citroensap.