Gepofte bietensalade

Bieten passen in veel salades en geven kleur. Met dit recept van gepofte bieten krijg je een smaakexplosie. Door de bieten te poffen direct op de kolen ontstaat een heerlijke smaak.

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist

Benodigdheden

  • 6 bieten
  • 6 radijsjes
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 EL balsamicoazijn
  • 60 gram feta
  • olijfolie fleur de sel

Aan de slag

  1. Leg 6 bieten rechtstreeks in de roodgloeiende kolen. Gebruik verschillende kleuren bieten.
  2. Pof de bieten in 30-40 minuten gaar (afhankelijk van de grootte), regelmatig omdraaien.
  3. Laat de bieten afkoelen en pel de zwartgeblakerde schil eraf. Spoel de bieten nog even af met water.
  4. Snijd, of breek de bieten in stukjes en leg ze in een schaal.
  5. Voeg de grof gehakte peterselie toe, een handjevol radijsjes (in kwarten) en een scheutje balsamicoazijn.
  6. Breek er de feta overheen en maak op smaak met fleur de sel en olijfolie.