Gepofte bietensalade

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist

INGREDIËNTEN

  • 6 bieten
  • 6 radijsjes
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 EL balsamicoazijn
  • 60 gram feta
  • olijfolie fleur de sel

BEREIDEN

  1. Leg 6 bieten rechtstreeks in de roodgloeiende kolen. Gebruik verschillende kleuren bieten.
  2. Pof de bieten in 30-40 minuten gaar (afhankelijk van de grootte), regelmatig omdraaien.
  3. Laat de bieten afkoelen en pel de zwartgeblakerde schil eraf. Spoel de bieten nog even af met water.
  4. Snijd, of breek de bieten in stukjes en leg ze in een schaal.
  5. Voeg de grof gehakte peterselie toe, een handjevol radijsjes (in kwarten) en een scheutje balsamicoazijn.
  6. Breek er de feta overheen en maak op smaak met fleur de sel en olijfolie.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *