We mogen nu wel stellen dat de zomer echt voorbij is. Heb je lekker kunnen genieten van gezellige barbecuefeestjes en de meest lekkere gerechten uit je eigen buitenkeuken? Natuurlijk! Maar waarom zou je daar dan nu mee stoppen? Het is begrijpelijk dat je niet in de storm wilt gaan staan barbecueën, maar als je het goed aanpakt kun je zeker ook in de herfst nog genieten van de sfeer, de gezelligheid én de smaak van een barbecue. Het team van ECHT® geeft je graag de nodige inspiratie voor een herfstbarbecue!

Barbecueën in de herfst? Natuurlijk!

Een herfstbarbecue is gewoon een goed idee. Waarom heb je daar niet eerder aan gedacht? Dat is heel simpel. Het wordt koud buiten, hier en daar valt een spettertje naar beneden en je kunt gewoon niet meer in je shirtje buiten in de zon zitten. Toch, dat is geen reden om je barbecue weg te zetten voor meer dan een half jaar. Zonde! Een herfstbarbecue is gezellig, juist als het een beetje kouder is buiten! Met een goede aanpak en de juiste houtskool maak je er een sfeervol én lekker feestje van.

Zorg voor een droge plaats

Je wilt natuurlijk niet dat je gerechten verregenen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een droge plek. Heb je een veranda of een overkapping? Ideaal! Anders zijn er natuurlijk ook nog andere, tijdelijke oplossingen om ervoor te zorgen dat de barbecue droog staat. Is de temperatuur nog best aangenaam? Dan kun je gewoon lekker bij je barbecue gaan zitten om de gerechten op te eten. Wel zo gezellig!

Plaats de juiste verlichting voor veiligheid én sfeer

Heel belangrijk: goede verlichting. Ga nooit barbecueën in het donker, want je kunt niet goed zien wat je doet. Zorg voor goede verlichting én stel zeker dat je goed kunt zien wat er gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een hoofdlamp, zodat je letterlijk gericht goed kunt kijken. Daarnaast is verlichting natuurlijk ook onmisbaar om een gezellige sfeer te creëren in de herfst. Plaats van leuke lampjes of steek een vuurkorf aan.

De beste 3 recepten voor jouw herfstbarbecue

In de herfst kunnen we niet alle producten kopen die we in de zomer veel gebruiken op de barbecue. Dat betekent zeker niet dat je geen lekkere gerechten kunt maken op je barbecue als de herfst eenmaal is begonnen. Wij geven je graag 3 heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan.\

1. Barbecue gekruide kip met maïs

Natuurlijk, als je aan barbecueën denkt, dan denk je aan kip. Heerlijk! Er zijn meerdere heerlijke recepten om een smakelijk kipgerecht te maken op de barbecue. Wat dacht je van gekruide kip met maïs?

Verwarm de barbecue met gesloten deksel voor op middelhoog vuur. Doe voor het kruiden van de kip alle ingrediënten in een kom en schud om te combineren. Extra kruidenmix is ​​tot 6 maanden houdbaar in een afgesloten pot. Bestrijk de kip met de olijfolie en wrijf dan 2 el van de kruiden op de kip. Leg de kip en de maïs op de barbecue voor 15-20 minuten, draai ze om. Herhaal dit tot de kip gaar is en de maïs licht blaren heeft. Haal het vervolgens van de barbecue en besprenkel de kip met een beetje chiliolie. Serveer met maïs, limoen en sla.

2. Gegrilde hele vis met citroengras en kurkuma

Voor de visliefhebbers zijn er ook heerlijke gerechten te maken op de barbecue. Vis is het hele jaar door gezond voor je, dus sla het zeker niet over tijdens je herfstbarbecue. Wat dacht je van een gegrilde hele vis met citroengras en kurkuma.

Maak een lekkere marinade met citroengras en kurkuma. Snijd met een scherp mes de huid van de vis in met tussenpozen van 3 cm. Wrijf de marinade over de huid en in de holtes. Leg op een dienblad en dek af met plasticfolie. Koel 1-2 uur. Verhit ondertussen 2 cm olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook in porties in 2-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Haal de vis 20 minuten voor het koken uit de koelkast. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Bak de vis 5 minuten aan elke kant of tot hij gaar is. Serveer vis op een bedje van koriander, gebakken gember, knoflook en partjes limoen.

3. Gegrilde perziken met sperziebonen en amandelen

Barbecueën geen optie voor mensen die geen vlees of vis willen eten? Onzin! Je kunt ook heerlijke groente- en fruitgerechten op de barbecue maken, zeker ook in de herfst. Wat dacht je van overheerlijke gegrilde perziken met sperziebonen en amandelen.

Meng suiker, azijn, koriander, steranijs en chili in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Doe het geheel over in een kom en zet opzij om af te koelen. Bestrijk de perzikpartjes met een beetje olie en plaats ze op de barbecue, eenmaal draaiend, 1-2 minuten tot ze licht verkleurd zijn. Plaats ze vervolgens in het kruidenmengsel en zet het 30 minuten opzij. Blancheer intussen de bonen 2-3 minuten in een pan met kokend gezouten water tot ze zacht zijn. Afgieten en opfrissen in ijswater. Giet de perziken af, bewaar het vocht en doe ze in een kom met bonen en ui. Besprenkel met olie en een beetje gereserveerd perzikvocht. Bestrooi met amandelen om sfeervol te serveren.

Hoogwaardig houtskool nodig?

Natuurlijk wil je genieten van een zo goed mogelijke smaak van je gerechten. Wat veel mensen niet weten, is dat de kwaliteit van je houtskool bepalend is voor het gebruiksgemak van de barbecue, maar ook voor de smaak en kwaliteit van de gerechten die je op de barbecue bereidt. Gebruik daarom altijd hoogwaardig houtskool. Natuurlijk kun je dit direct bij ons bestellen, in meerdere kwalitatieve varianten. Weet je niet precies welke voor jou het best is? Wij informeren en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Confidental Infomation