Vega BBQ

Minder vlees op de BBQ

Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor het milieu om iets vaker vlees te vervangen door variaties op basis van peulvruchten. Daarbij let je erop dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt.

Inspiratie vega recepten van de BBQ

Gepofte bietensalade 

Gegrilde maïskolven met chipolteboter

Pi­ta­brood­jes met hal­lou­mi – van Allerhande

Aubergine bruschetta – van BBQ Helden

Salade met gegrilde peer feta en balsamicoazijn – van BBQ Helden

Lekker BBQ’en doe je op de houtskool en briketten van ECHT®. Het grootste voordeel is dat je langer een hogere temperatuur kunt bereiken. De recepten bereiken de lekkerste gegrilde smaak op de producten van ECHT®.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *